Necronomicon (the book of the dead)

17-01-2014 11:04

Drie korte films gebaseerd op verhalen van de de koning van de gothic horror H.P Lovecraft.

 

Het eerste verhaal 'The Drowned' speelt zich af in een verlaten huis waar een man zijn overleden vrouw en zoontje weer tot leven wekt met behulp van de Necronomicon. (het door Lovecraft bedachte verboden boek)
Het tweede verhaal en tevens het beste 'The Colt' gaat over een journalist die een schokkende ontdekking doet als hij op bezoek gaat bij een mysterieuze vrouw die haar bizarre levensverhaal verteld.
Het laatste verhaal is 'Whispers', geregiseerd door Brian Yuzna. (return of the living dead 3 en Bride of Re-annamator) Hier achtervolgd een politie agente een wellustige moordenaar, maar is het wel een moordenaar?

Het leuke aan Necronomicon is dat tussen de drie verhalen door er nog een vierde verhaal afspeelt. Namelijk die van hoe H.P Lovecraft, gespeeld door de legendarische Jefferey Combs, in een oude bibliotheek het boek ontdekt en daaruit de ziekelijke inspiratie vind voor de drie verhalen.
 

Necronomicon is een acceptabele, leuk bedachte horrorfilm, die vooral veel gore bevat. Vooral het verhaal wat Brian Yuzna ons voorschotelt heeft een hoog bloed en rond vliegende ledenmate gehalte. Echter is dit verhaal wel de minste van de drie. Het heeft totaal geen diepgang. De karakters zijn oppervlakkig en het draait alleen maar om de groteske beelden.


Maar wat zijn de positieve kanten van deze film?

De verhalen zijn bijvoorbeeld redelijk getrouw gebleven aan het orgineel van Lovecraft en voegen er zelfs iets aan toe. De rol van Jeffrey Combs als H.P Lovecraft is bijzonder goed en dat maakt deze toch wel vergeten horror tot een absolute aanrader. Dit voor zowel de echte Lovecraft fans, als de liefhebber van veel bloed en 'smerige' special effects.

Fotogalerij: Necronomicon (the book of the dead)