Bubba Ho-Tep

16-01-2014 14:16

Elvis is niet dood, hij leeft... en jaagt samen met een wel heel donkere JFK op een moordlustige, ziel-zuigende mummie, in Oost-Texas.

 

Elvis, inmiddels een bejaarde man, slijt zijn dagen in een rusthuis voor ouderen in de Amerikaanse staat Texas. Op een dag wordt het bejaardenhuis opgeschrikt door een oude Egyptische mummy. Inwoners verdwijnen of vinden een bizarre dood. Elvis besluit samen met medebewoner Jack, die overtuigd is dat hij JFK is, het oude monster te stoppen.

 

Het klinkt als een slechte komedie, maar Bubba Ho-tep is een regelrechte cult-klassieker geworden. Bubba is misschien niet een doorsnee horrorfilm waar het bloed van je beeldbuis af spat of dat je op het puntje van je stoel zit vastgenageld omdat je het niet meer houd van de spanning. Nee, Bubba Ho-tep is een originele, ietwat tragische, horrorkomedie waar je wel van moet houden.


Maar alleen al de fantastische vertolking van Bruce Campbell als een bejaarde Elvis met een gezwel op zijn lul, maakt deze film al meer dan de moeite waard.

 

Dus ben je een fan van Bruce, Elvis, of hou je van ongebruikelijke, niet doorsnee films met een knipoog, dan is Bubba Ho-tep zeker een echte aanrader.

Fotogalerij: Bubba Ho-Tep