Stephen King-Bezeten stad (Salem's Lot)

16-01-2014 14:10

Dit is het tweede gepubliceerde boek van de grootmeester van het griezelverhaal. Voor mij is het het ultieme Stephen King boek. Toen ik het las, stond ik 's ochtends op en had gelijk enorm de behoefte om het te pakken en verder te lezen. Het is spannend, zenuwslopend en grijpt je bij je strot.

 

In het plaatsje Jeruzalems Lot verdwijnen plotseling enkele inwoners. Deze verdwijningen beginnen als een zekere Barlow en zijn butler het Marstenshuis betrekken.

 

Schrijver Ben Mears, die na het overlijden van zijn vrouw terugkeert naar Jerusalem's Lot, het dorp waar hij is opgegroeid, is van plan een boek over het Marstenshuis te schrijven. Als kind heeft hij een nare ervaring in het spookhuis gehad en dat komt sterk naar voren als hij weer in zijn geboorte dorp is. Ben start uiteindelijk een onderzoek naar de verdwijningen en komt er langzamerhand achter dat er iets goed mis is met het huis en zijn inwoners.

 

'Bezeten stad' is een modern horrorverhaal overgoten met klassieke elementen, zoals alleen King dat kan doen. De schrijfstijl is geniaal simpel, de spanning wordt goed opgebouwd en de perspectief wisselingen, vooral aan het einde van het boek, zijn perfect getimed. Hierdoor moet je moeite doen om het naast je neer te leggen en iets anders te gaan doen.

 

In 1979 verfilmde Tobe Hooper (Texas Chainsaw massacre) dit boek als miniserie, met onder andere David Soul (Starsky and Hutch).

Fotogalerij: Bezeten stad (Salem's Lot)